Mijn iced coffee recept

Ik ben een enorme koffie fanaat. Zonder kom ik ’s ochtends het liefst mijn bed niet uit en als je een succesformule zoekt om mij gegarandeerd grumpy te maken is het simpel: de koffie van de aardbodem te laten verdwijnen. Hoewel een bakkie zwarte pleur mijn favoriete go-to is (wat saai eigenlijk), kan een goede affogato (met Ben & Jerry’s natuurlijk) of een latte een mooie toevoeging in mijn dagelijkse portie caffeine zijn.

Maar zodra de zomer is aangekomen (of naja, in de winter drink ik dit ook), gaat er NIKS maar dan ook NIKS boven een iced latte. In de periode dat ik geen koffiemachine in handbereik had, ging ik dagelijks naar de Albert Heijn om daar of de Alpro of de Starbucks iced almond latte te halen. Ik had mezelf de ik-haal-dagelijks-een-iced-bij-de-starbucks gewoonte aangeleerd, maar na een week werd mijn portemonnee een zielig verschijnsel. Gelukkig ben ik van die gewoonte af (is mijn ex-barista vriend ook blij mee).

Maar; Appie of Starbucks, niks kan op tegen mijn eigen iced almond latte! Oké, eerlijk? Die van mijn vriend is wel duizend malen beter. Maar goed – ik noem die van mij ‘de perfecte beginners latte’, voor mensen zoals ik. Die van koffie houden maar ook koffie n00bs zijn. Je moet wat hè.

Allereerst wel big shout-out naar mijn lieve vriend Jean. Zonder zijn barista kennis kwam dit recept niet verder dan ‘bestel gewoon een iced bij de Starbucks’.

Ben je ready? Komt ie. ☕ + 🥛 = 🥤

1 Maak wat ijsklontjes. Dit is niet het moeilijkste werk – kost alleen wel veel tijd. Ik gebruik circa 3-4 per glas.

2 Ik gebruik het liefste amandel melk, omdat ik deze noterige warme smaak heel lekker vind. Voel je vrij om ook voor een andere melk te kiezen. 🥛

3 Maak een espresso shot. Dit kun je doen met een goede espresso machine voor het beste resultaat (voor verdere vragen verwijs ik toch echt naar Jean). Maar als je thuis een Nespresso hebt kun je ook een espresso zetten; zorg ervoor dat het wel een sterk cupje is. Het moet wel echt geconcentreerde koffie zijn met niet al teveel water. ☕

4 Giet hier net zoveel amandel melk bij als je zelf wilt! Ik giet mijn glas (200ml) meestal vol. 🥛

5 IJsklontjes bij. 🧊🧊🧊

6 Je bent klaar! 👌

Hou je van een smaakje erbij? Monin heeft hele fijne koffiesiropen waar je een paar druppels van in kan doen. Deze kun je bij een grote Albert Heijn kopen of online. Vanille is mijn favoriet. En ik garandeer: deze shit is beter dan de Starbucks.

Dat was het. Vrij simpel, maar mega lekker. Je kunt met je resultaat altijd in mijn DM sliden. Alleen maar leuk. Enjoy!

Liefs,
Jiami

1 comment op “Mijn iced coffee recept”

Laat een comment achter